تاسیس شرکت


تاسیس شرکت

نام شرکت عنوانی است که جهت شناسایی شرکت تعیین می شود.انتخاب نام شرکت،یکی از مهم ترین و اساسی ترین مراحل در ثبت شرکت است که به دقت بسیار بالا نیاز دارد، چرا که انتخاب نام مناسب برای شرکت می تواند تمایز آشکاری بین شما و رقبا ایجاد کند.این در حالی است که شرکت هایی که نام کلیشه ای دارند و یا نام خود را تغییر می دهند  در نظر دیگران از لحاظ تجاری و کسب و کار به شدت غیر حرفه ای به نظر می آیند.

تعیین نام هر شخصیت حقوقی همراه با ثبت هر شرکت یا موسسه ،منوط به رعایت کلیه ی قوانین و دستورات مربوطه و عندالاقتضاء اخد مجوزهای لازم و ارائه ی کلیه ی مدارک ثبت شرکت خواهد بود.

متقاضیان ثبت نام اشخاص حقوقی با مراجعه به سامانه http://www.irsherkat.ssaa.ir و مشخص نمودن نوع شخصیت حقوقی و تکمیل اطلاعات خواسته شده،می بایست 5 نام را انتخاب و در سامانه درج نمایند تا پس از بررسی ،کارشناس مربوطه یکی از نام ها را به ترتیب اولویت مورد تایید قرار دهد.چنانچه نتیجه کارشناسی نام،نشانگر وجود تعارض در نام پیشنهادی دستورالعمل اجرایی تعیین نام اشخاص حقوقی باشد،مراتب با ذکر علت رد نام پیشنهادی به متقاضی اطلاع رسانی می شود تا نام های جدیدی پیشنهاد نماید و در صورتیکه متقاضی به نتیجه کارشناسی نام اعتراض داشته باشد مراتب را با ذکر دلایل خود در قالب فرم اعتراض،به مرجع ثبت شرکت های بررسی کننده نام اعلام تا کارشناسی مجدد صورت پذیرد.

در صورتی که در کارشناسی دوم نیز نام پیشنهادی رد شد،متقاضی می تواند با تکمیل فرم مربوطه مراتب اعتراض خود را با ذکر دلایل،به اداره کل ثبت شرکت ها و موسسات غیر تجاری اعلام نماید.نظریه مسئول تعیین نام اداره ثبت شرکت ها و موسسات غیر تجاری،نظر نهایی محسوب می شود.

در انتخاب نام شرکت باید به نکات ذیل توجه داشت:

  • دارای سابقه ثبت نباشد.
  • دارای معنا و مطابق با فرهنگ اسلامی باشد.
  • جهت تعیین اسم شرکت امروزه حداقل تعداد سیلاب ها 3 سیلاب است.
  • نام لاتین نباشد.
  • واژه ی بیگانه نباشد و فارسی باشد.

در صورت ابهام در خصوص نداشتن معادل فارسی می توان به بانک اطلاعاتی یا کتاب های مرجع و لغت نامه های زبان و ادب فارسی مراجعه نمود و در غیر این صورت از فرهنگستان زبان و ادب فارسی استعلام کرد).

  • در انتخاب اسامی،از عناوین ایثارگران و شاهد و امثالهم استفاده نشود.
  • استفاده از اسامی مشهوره که باعث فریب افکار عمومی می شود ممنوع می باشد.
  • از عنوان های دانشمندان و کاشفان در عصر حاضر انتخاب نشود.
  • در انتخاب نام شرکت حتماَ باید از اسم خاص استفاده شود.
  • برای انتخاب نام شرکت،نباید از کلمات کلیشه ای و خسته کننده استفاده کرد.
  • استفاده از اسامی شهرها و رنگ ها و اعداد در اسم شرکت مانعی ندارد اما این کلمات جزء اسم شرکت شمرده نمی شوند و اسم شرکت باید غیر از این کلمات شامل سه کلمه باشد.
  • اشخاص حقوقی که ثبت نام پیشنهادی آن ها مستلزم اخذ مجوز از مراجع ذیصلاح است باید پیش از ارایه تقاضای ثبت تاسیس به مرجع ثبت شرکت ها،به طریق مقتضی نسبت به اخذ مجوز اقدام و به ضمیمه مدارک تسلیم نمایند.
  • استفاده از کلماتی از قبیل بنیاد،انجمن،کانون،تشکل،بانک،بهداشت،گمرک،ارشاد،تبلیغ،لیزینگ و …در نام شرکت یا موسسه ،مستلزم اخذ مجوز از مراجع ذیصلاح می باشد.
  • استفاده از اسامی ائمه و نام های متبرکه در موسسات خیریه،فرهنگی و شرکت های خدمات زیارتی پس از اخذ مجوز و در صورت رعایت سایر موارد ،ممکن می باشد.
  • جهت ثبت شرکت های تعاونی،ابتدا باید نام پیشنهادی از مراجع وزارت تعاون طی نامه ای جداگانه درخواست گردد.
  • کلماتی از قبیل ساختمانی،بازرگانی،تجاری،مهندسی،مهندسی مشاور،حقوقی،تولیدی و…شرحی بر موضوع فعالیت محسوب می شود و در بررسی نام یا نام های درخواستی به منظور رعایت عدم سابقه و تشابه ،جزئی از نام محسوب نمی شود.

به موجب دستورالعمل اجرایی تعیین نام اشخاص حقوقی:

_نام اشخاص حقوقی عبارتست از واژه یا واژگان با معنی که متقاضیان ثبت اعم از ایرانی یا خارجی برای شناسایی شخصیت حقوقی به مرجع ثبت پیشنهاد می نمایند.(ماده 2)

_اشخاص حقوقی که ثبت نام پیشنهادی آن ها مستلزم اخذ مجوز از مراجع ذیصلاح است باید پیش از ارایه تقاضای ثبت تاسیس به مرجع ثبت شرکت ها،به طریق مقتضی نسبت به اخذ مجوز اقدام و به ضمیمه مدارک تسلیم نمایند.(ماده 3)

_مهلت اعتبار نام تاییدشده اشخاص حقوقی که منجر به ثبت و آگهی می گردند نامحدود است.در صورتیکه نام تایید شده شخص حقوقی در شرف تاسیس یا تغییر منجر به ثبت و آگهی نگردد صرفاَ سه ماه از تاریخ تایید نام اعتبار دارد.این مدت برای شرکت های سهامی عام 6 ماه از تشکیل مجمع عمومی موسس می باشد.(ماده 4)

_نام شخص حقوقی ثبت شده با رعایت تاریخ تقدم،مختص شخصی است که به نام آن در مرجع ثبت شرکت ها به ثبت رسیده است و دیگری حق اختیار عین نام مذکور یا متجانس(تام،ناقص حرکتی،لفظی)آن را ندارد این حق پس از انحلال و ختم تصفیه منتفی می شود.(ماده 5)

  1. نام پیشنهادی اشخاص حقوقی در موارد ذیل قابل تایید نمی باشد:
  2. نام هایی که اختصاص به تشکیلات دولتی و کشوری دارند.
  3. نام هایی که در آن از اسامی،عناوین و اصطلاحات بیگانه استفاده شده باشد.
  4. نام هایی که مخالف موازین شرعی،نظم عمومی و یا شامل واژه های بی معنا یا الفاظ قبیحه و مستهجن و خلاف اخلاق حسنه باشد.
  5. نام یا نام اختصاری یا حروفی که رسماَ متعلق به دولت باشد از قبیل ایران،کشور،ناجا،نزاجا،مگر با ارائه مجوز از مقام صلاحیت دار دولتی؛

هنگامی که در یک نام پیشنهادی،ترکیبی از دو واژه فارسی،تداعی کننده یک واژه بیگانه باشد امکان ثبت آن وجود ندارد.(ماده 

تبصره-واژه های بیگانه یا غیر متعارف یا مخفف تنها در صورتی قابل استفاده در نام شخص حقوقی است که مورد تایید فرهنگستان زبان و ادب فارسی باشد.

_در تعیین نام اشخاص حقوقی،معیارهای ذیل لازم الرعایه است:

  • چنانچه تفاوت نام پیشنهادی با نام ثبت شده تنها در استفاده از پسوند جمع (نظیر ان،ون،ین،ها و یا جمع مکسر)یا حذف آن باشد،امکان ثبت آن وجود ندارد.
  • چنانچه نام شخصیت حقوقی به صورت مقید ثبت شده باشد،امکان انتخاب نام جدید مشتق از آن به صورت مطلق برای شخصیت حقوقی دیگر وجود ندارد.
  • واژه هایی که به طرز گمراه کننده ای شبیه نام ثبت شده دیگری باشند پذیرفته نمی شوند.
  • اضافه کردن کلمات توصیفی از قبیل نوین،برتر،برترین،نو به اسامی ثبت شده قبلی پذیرفته نمی شود.
  • اضافه کردن اعداد به نام هایی که سابقه دارند پذیرفته نمی شود و در صورت استفاده اعداد در نام های جدید پیشنهادی،باید نگارش آن ها به صورت حروفی باشد.

تبصره-چنانچه نام پیشنهادی مشمول بندهای فوق باشد،فقط در صورت ارایه رضایت نامه کتبی شخصیت حقوقی مقدم در قالب صورتجلسه هیات مدیره،قابل ثبت است.

_نام های تایید شده،قابل انتقال به غیر نمی باشد.(ماده 9)

_نام اشخاص حقوقی ثبت شده با تسلیم صورتجلسه ای که با رعایت قوانین،مقررات و شرایط اساسنامه متناسب با نوع شخصیت حقوقی تنظیم و به مرجع ثبت شرکت ها ارائه می شود قابل تغییر خواهد بود.

در صورت نیاز به مشاوره و پیشنهاد نام شرکت ،با کارشناسان زبده و مجرب ما در گروه مشاورین تکین راه تماس حاصل نمایید.تیم تخصصی ما در انتخاب نامی شایسته همراه شما خواهند بود.

 


انتخاب نام شرکت

همان گونه که اشخاص حقیقی دارای نام هستند اشخاص حقوقی هم دارای نام می باشند. هر شرکت باید بنا به تجویز مفاد اساسنامه متناسب با نحوه تشکیل، نوع سرمایه و موضوع فعالیت خود نامی تعیین کند تا بواسطه آن فعالیت و عملکرد خود را از دیگران تفکیک و متمایز نماید.

نام شرکت معرف شرکت و موضوع فعالیت شرکت است و بر روی بازاریابی شرکت تاثیر مستقیم دارد.

لذا می بایست با دقت نظر و خردمندانه انتخاب گردد. از طرفی انتخاب نام شرکت منحصراَ محدود به سلیقه ی موسسین شرکت نبوده و می بایست نظر افراد بسیاری از اقشار جامعه را به خود جلب نماید و برای آنان نیز جذاب باشد. تحقیقات نشان داده اند شرکت هایی که به درستی نام خود را انتخاب نموده اند بسیار موفق تر از کسانی بوده اند که از نام های کلیشه ای و تکراری برای شرکت خود استفاده نموده اند.

امروزه انتخاب نام شرکت بسیار سخت تر از گذشته شده است،چرا که حجم اسامی ثبت شده در دهه های اخیر به طور چشمگیری افزایش یافته است. {در این رابطه لازم به توضیح است که اداره ثبت شرکت ها جهت حفظ حقوق صاحبان نام شرکت های ثبت شده ،برای انتخاب نام شرکت محدودیت هایی را قایل شده است. از جمله ی این محدودیت ها پیشگیری از ثبت نام تکراری است} این افزایش اسامی نیاز به دقت نظر و ابتکار در انتخاب نام شرکت را تشدید نموده است. حتی بهترین نام ها نیز چنانچه قبلاَ به ثبت رسیده باشند فاقد اعتبار بوده و قابلیت ثبت ندارند.

لذا به منظور پیشگیری از رد نام در سامانه ی اداره ی ثبت شرکت ها،قبل از ثبت نام شرکت در سامانه حتماَ نام انتخابی را استعلام نمایید.در ذیل به شیوه های استعلام نام شرکت می پردازیم.

طریق استعلام نام شرکت 

الف) استفاده از پایگاه های اطلاعاتی شناسه ملی اشخاص حقوقی کشور به نشانی http://www.ilenc.irمنظور حصول اطمینان از عدم ثبت نام انتخابی شرکت می توانید به سامانه ی استعلام اشخاص حقوقی کشور به نشانی “آدرس سایت” مراجعه کنید. این سامانه زیر نظر سازمان ثبت اسناد و املاک کشور است و علاوه بر شرکت ها تمامی اشخاص حقوقی کشور نظیر ارگان های دولتی و شهرداری ها را در بر می گیرد.
پس از وارد شدن در سامانه http://www.ilenc.irدرج نمودن حداقل یکی از سه قلم اطلاعاتی ذیل الزامی است.

  • شماره ثبت
  • شناسه ملی
  • نام شخصیت حقوقی

با وارد نمودن حداقل یکی از اطلاعات فوق ، چنانچه شرکت مورد نظر قبلا ثبت شده باشد اطلاعات کلی آن شامل نام کامل ، تاریخ تاسیس و ثبت،شناسه ملی واحد ثبتی آدرس و کد پستی شرکت قابل روئت می باشد.

ب) استفاده از پایگاه های اطلاعاتی روزنامه رسمی کشور به نشانی http://rrk.ir
در این روش برای استعلام نام شرکت،پس از ورود به سامانه ی فوق به قسمت آگهی های قانونی مراجعه کنید و با قید نام و تکمیل سایر اطلاعات خواسته شده بر روی گزینه ی جستجو کلیک نمایید.
در این سامانه تمامی آگهی های اشخاص حقوقی به همراه اطلاعاتی نظیر نام شرکت،موضوع شرکت و مشخصات اعضای شرکت جهت اصالت سنجی بصورت رایگان در دسترس خواهد بود.

پس از استعلام نام شرکت ،چنانچه نام پیشنهادی شما در اداره ثبت شرکت ها ثبت نشده بود،می توانید با مراجعه به پایگاه الکترونیکی { آدرس سایت } به ترتیب اولویت 5 نام را انتخاب و در سامانه http://www.irsherkat.ssaa.ir درج نمایید تا پس از بررسی  یکی از نام ها مورد تایید قرار گیرد. در ضمن،متقاضی تعیین نام باید احدی از سهامداران یا موسسین یا وکیل رسمی دادگستری (با ارائه وکالتنامه)باشد.شایان ذکر است،جهت مطالعه ی بیشتر در رابطه با مراحل ثبت نام شرکت،می توانید به دیگر مقالات ما در سایت مراجعه فرمایید.در این مقالات،به طور کامل و دقیق راجع به چگونگی ثبت نام شرکت توضیح داده شده است.

بعد از تایید نام توسط اداره ثبت شرکت ها، اعتبار آن در صورت ثبت و آگهی شدن نامحدود است، اما در صورتی که ثبت و آگهی نشود اعتبار آن تا 3 ماه از تاریخ تایید نام می باشد.این مدت برای شرکت های سهامی عام 6 ماه می باشد.

در صورت نیاز به مشاوره و پیشنهاد نام شرکت ،با کارشناسان زبده و مجرب ما در گروه مشاورین تکین راه تماس حاصل نمایید.
تیم تخصصی ما در انتخاب نامی شایسته شما را همراهی خواهند کرد.


انواع شرکت‌ و مراحل ثبت شرکت

(سهامی عام‌، سهامی خاص، با مسئولیت محدود، تضامنی، مختلط غیرسهامی، مختلط سهامی، نسبی و تعاونی)  میباشد، که هر کدام شرایط و مدارک مورد نیاز خود را جهت ثبت دارد.

ثبت شرکت سهامی خاص

ثبت شرکت سهامی عام در قانون تجاری پیچیده گیهایی دارد از این رو در لایحه اصلاحی قانون تجارت برای ثبت شرکت با تعداد شرکای کمتر و فعالیتی مجدود و ساده تر چاره ای اندیشیده شده است به نام ثبت شرکت سهامی خاص که ثبت آن ساده تر بوده و به مدت زمان کمتری نیز نیاز دارد. در شرکت سهامی خاص،  شرکت بین سه نفر یا بیشتر تشکیل می شود و سرمایه آن به سهام تقسیم خواهد شد.

  • مدارک مورد نیاز برای ثبت شرکت سهامی خاص
    • کپی برابر اصل شناسنامه و کارت ملی کلیه اعضا هیئت مدیره ، سهامداران و بازرسین 
    • گواهی عدم سوء پیشینه دریافت شده از دفاتر پلیس+۱۰ برای تمام نفرات 
    • امضای اقرارنامه عدم اشتغال در سازمان های دولتی توسط کلیه اعضای هیأت مدیره
    • انتخاب 5 نام به ترتیب اولویت برای شرکت 
    • اعلام موضوع فعالیت شرکت 
    • اعلام آدرس محل فعالیت شرکت به همراه کد پستی 
    • اعلام میزان سرمایه شرکت حداقل 1/000/000 ریال 

مدت زمان لازم برای ثبت شرکت با مسئولیت محدود  10روز  بعد از ارسال مدارک می باشد.

ارسال مدارک

 


تبدیل سهام

شرکت سهامی می تواند مشروط بر پیش بینی تبدیل سهام در اساسنامه شرکت و یا تصویب مجمع عمومی فوق العاده شرکت سهام بی نام را به سهام با نام یا بالعکس سهام بانام را به سهام بی نام تبدیل کند.

تبدیل سهام بی نام به سهام با نام

در تبدیل سهام بی نام به سهام بانام ، باید مراتب در روزنامه کثیرالانتشار که آگهی های مربوط به شرکت در آن نشر می گردد،سه نوبت و هر نوبت به فاصله پنج روز منتشر و با مهلتی تا شش ماه از تاریخ انتشار اولین آگهی،به صاحبان سهام داده شود تا برای تبدیل سهام خود به مرکز شرکت مراجعه کنند.در آگهی تصریح خواهد شد که پس از انقضای آگهی مزبور کلیه سهام بی نام شرکت باطل شده تلقی می گردد.

سهام بی نام که ظرف مهلت مذکور برای تبدیل به سهام بانام به مرکز شرکت تسلیم نشده باشد،باطل محسوب و برابر تعداد آن،سهام بانام صادر و به وسیله شرکت در بورس اوراق بهادار یا از طریق حراج فروخته خواهد شد.

آگهی حراج ، حداکثر تا یک ماه پس از انقضای مهلت شش ماه مذکور ، فقط یک نوبت در روزنامه کثیرالانتشار فوق الذکر منتشر می شود. فاصله بین آگهی و تاریخ حراج ، حداقل ده روز و حداکثر یک ماه خواهد بود.در صورتی که در تاریخ تعیین شده تمام یا قسمتی از سهام به فروش نرسد،حراج تا دو نوبت و طبق شرایط فوق تجدید خواهد شد.از حاصل فروش سهام با نام مزبور،بدواَ هزینه های مترتبه کسر می گردد و مازاد آن به وسیله شرکت به حساب بانکی سود دار سپرده می شود.
در صورتی که سهام باطل شده مزبور که در اختیار مالک باقی مانده است ظرف ده سال از تاریخ فوق الذکر،به شرکت مسترد شود،مبلغ سپرده و سود متعلق به آن به دستور شرکت از طرف بانک به مالک سهم پرداخت می شود.پس از سپری شدن ده سال مبلغ سپرده و سود آن در حکم مال بلاصاحب بوده و باید از طرف بانک با اطلاع { رییس دادگستری شهرستان } به خزانه دولت منتقل گردد.

هر گاه پس از تجدید حراج،مقداری از سهام به فروش نرسد صاحبان سهام بی نام،در صورتی که به شرکت مراجعه کنند به ترتیب مراجعه به شرکت اختیار خواهند داشت که از خالص حاصل فروش سهامی که فروخته شده است به نسبت سهام بی نام که در دست دارند وجه نقد دریافت کنند و یا آنکه برابر تعداد سهام بی نام خود،سهام بانام تحصیل نمایند.این ترتیب تا وقتی که وجه نقد و سهم فروخته نشده هر دو در اختیار شرکت قرار دارد،رعایت خواهد شد.به عبارت دیگر حاصل فروش سهام بی نام،مخصوص دارنده آن نیست و هر دارنده سهم بی نام،در صورت مراجعه می تواند از آن استفاده کند.

تبدیل سهام بانام به سهام بی نام

برای تبدیل سهام بانام به بی نام،مراتب فقط یک نوبت در روزنامه کثیرالانتشاری که آگهی های مربوط به شرکت در آن نشر می گردد،منتشر می شود و مهلتی که نباید کمتر از دو ماه باشد به صاحبان سهام بانام داده می شود که برای تبدیل سهام خود به سهام بی نام،به مرکز شرکت مراجعه کنند.پس از انقضای مهلت مذکور،برابر تعداد سهامی که تبدیل نشده است سهام بی نام صادر و در مرکز شرکت نگهداری خواهد شد.البته هر موقع که صاحبان سهام بانام به شرکت مراجعه کنند سهام بانام آن ها اخذ و ابطال و سهام بی نام به آن ها داده شود.

پس از تبدیل کلیه سهام بانام به بی نام یا بالعکس و یا حسب مورد پس از سپری شدن هر یک از مهلت های فوق الذکر،شرکت سهامی باید مرجع ثبت شرکت را از موضوع مطلع سازد تا مراتب طبق مقررات به ثبت برسد و برای اطلاع عموم آگهی شود.دارندگان سهامی که سهام خود را تعویض نکرده باشند نسبت به آن سهام،حق حضور و رای در مجامع عمومی صاحبان سهام را نخواهند داشت.


انتقال سهام

انتقال سهام بی نام ، به قبض و ابقاض به عمل می آید. به همین منظور است که سهم بی نام به صورت سند در وجه حامل تنظیم می شود.توضیح اینکه سند در وجه حامل ،سندی است که دارنده اش مالک آن شناخته می شود و برای مطالبه وجه یا استفاده از آن،محق محسوب می گردد مگر اینکه ثابت شود وی مالک آن نیست.

“قبض” عبارت است از تسلط بر مال و “ اقباض” به قبض دادن مال است.

“ قبض و اقباض” یعنی ستاندن مال و دادن بهای آن و بالعکس.در معامله سهم بی نام،خریدار،سهم را از فروشنده می گیرد؛این

“قبض” است و بهای سهم را به او تحویل می دهد، این “ اقباض” است { قبض و اقباض خریدار }

فروشنده بهای سهم را خریدار می گیرد.این قبض است و سهم را به او تحویل می دهد این اقباض است { قبض و اقباض فروشنده }

انتقال سهام بانام باید در دفتر ثبت سهام شرکت به ثبت برسد و انتقال دهنده یا وکیل یا نمایده قانونی او،باید انتقال را در دفتر مذکور امضاء کند.در موردی که تمام مبلغ اسمی سهم پرداخت نشده باشد،نشانی کامل انتقال گیرنده نیز باید در دفتر مزبور قید شود.زیرا وی مسئول پرداخت مبلغ اسمی پرداخت نشده سهم است و برای دسترسی به او لازم است که شرکت از نشانی وی آگاه باشد.بدیهی است هر گونه تغییر نشانی مزبور نیز باید از طرف انتقال گیرنده به اطلاع شرکت برسد.
به تصریح ماده 40 ،هر انتقالی که در مورد سهم بانام،بدون رعایت شرایط فوق الذکر به عمل می آید،از نظر شرکت و اشخاص ثالث فاقد اعتبار خواهد بود.

طبق ماده 41 لایحه اصلاح قانون تجارت : ”در شرکت های سهامی عام،نقل و انتقال سهام نمی تواند مشروط به موافقت مدیران شرکت یا مجامع عمومی صاحبان باشد ”. بدین ترتیب باید گفت که معامله سهام شرکت سهامی عام قید و شرطی ندارد.

راجع به نقل و انتقال سهام شرکت سهامی خاص، لایحه اصلاح قانون تجارت بیانی ندارد.اصولاَ ورقه سهم،سندی است قابل معامله،اما چون تشکیل شرکت های سهامی خاص قاعدتاَ بین اشخاصی که از قبل با هم آشنایی دارند صورت می گیرد،نقل و انتقال بدون قید و شرط سهامطآن ها ممکن است سبب ورود شخص یا اشخاص ناآشنا به شرکت شود،مگر اینکه سهامداران در این مورد قبلاَ توافق نمایند.مثلاَ در اساسنامه پیش بینی کنند که نقل و انتقال سهام بدون قید و شرط انجام شود یا این امر با تصویب هیات مدیره یا تصویب مجمع عمومی یا با رضایت همه سهامداران به عمل آید.


ثبت شرکت با مسئولیت محدود

در توضیح ثبت شرکت مسئولیت محدود ابتدا می بایست از تعاریف شروع نمود. طبق ماده ۹۴ قانون تجارت شرکت با مسئولیت محدود شرکتی است که میان دو یا چند نفر برای امور تجاری ثبت شده و و هریک از اعضاء بدون اینکه سرمایه به سهام یا قطعات سهام تقسیم شده باشد فقط تا مقدار سرمایه خود در شرکت مسئول دیون و تعهدات شرکت است. بر طبق قانون ثبت شرکت در نام شرکت می بایست حتما عبارت (با مسئولیت محدود) ذکر شود و همچنین نام شرکت نمی بایست متضمن نام هیچ یک از اعضاء باشد در غیر این صورت فرد شریکی که نام او در نام شرکت قید شده در مقابل اشخاص ثالث حکم شریک ضامن را در شرکت تضامنی خواهد داشت

شرایط ثبت شرکت مسئولیت محدود

می بایست حداقل ۲ نفر از اعضای اصلی در شرکت به سن قانونی ۱۸ سال تمام رسیده باشند.

هر دو عضو مذکور می بایست حتی ۱ درصد سهامدار باشند.

شرکت مسئولیت محدود با حداقل دو نفر عضو ثبت می شود.

ثبت شرکت مسئولیت محدود جهت امور تجاری می باشد و حتی انجام امور غیر تجاری سودآور نیز در این دسته شرکتها تجاری محسوب شده و شامل مالیات خواهد شد.

سرمایه در ثبت شرکت مسئولیت محدود بر خلاف سهامی خاص به سهام تقسیم نمی شود، بلکه به صورت سهم الشرکه به اعضاء تعلق خواهد داشت.

در ثبت شرکت مسئولیت محدود اعضاء صرفا به مقدار سرمایه خود در مقابل اشخاص ثالث در مورد تعهدات شرکت مسئول خواهند بود.

در نام شرکت مسئولیت محدود در هیچ صورتی نمی بایست از نام خانوادگی هیچ یک از اعضاء استفاده شود در غیر این صورت شریک مذکور در مقابل اشخاص ثالث مسئول خواهد بود، در واقع فارغ از مقدار سهم خود، به تنهایی و بدون توجه به مقدار مسئولیت سایر اعضاء مسئولیت خواهد داشت و مسئول ادای کلیه دیون و تعهدات شرکت خواهد بود.

اگر تعداد اعضا شرکت مسئولیت محدود بیش از ۱۲ نفر باشد، شرکت موظف به ثبت هیئت نظارت می باشد. هیئت نظارت متشکل از ۳ نفر است که از میان اعضا شرکت که عضو هیات مدیره نباشند به میزان یک سال انتخاب خواهند شد.

داشتن آدرس و کد پستی حقیقی ولو اینکه این آدرس مسکونی باشد.

در شرکت مسئولیت محدود فقط نیاز به ۲ عضو اصلی دارد.

هر ساله نیاز به معرفی اعضاء جدید تنظیم ، یا تمدید آن نیست 

گاها برخی از بانکهای خصوصی به این شرکتها وام نمی دهند

شرکت در مناقصات دولتی با این شرکت ها گاها با مشکل رو برو هست 

مدت زمان لازم برای ثبت شرکت با مسئولیت محدود 7 تا 10روز  بعد از ارسال مدارک میباشد.

مدارک لازم برای ثبت شرکت مسئولیت محدود

  • کپی برابر اصل شناسنامه و کارت ملی کلیه اعضا هیئت مدیره ، سهامداران  
    • گواهی عدم سوء پیشینه دریافت شده از دفاتر پلیس+۱۰ برای تمام نفرات 
    • امضای اقرارنامه عدم اشتغال در سازمان های دولتی توسط کلیه اعضای هیأت مدیره
    • انتخاب 5 نام به ترتیب اولویت برای شرکت 
    • اعلام موضوع فعالیت شرکت 
    • اعلام آدرس محل فعالیت شرکت به همراه کد پستی 
  • اعلام میزان سرمایه شرکت حداقل 1/000/000 ریال 

 


تفاوت شرکت سهامی خاص و سهامی عام

ثبت شرکت سهامی عام حداقل ۵۱ درصد سهام از طریق بورس به مردم واگذار  می شود. در واقع شرکتهای سهامی عام تنها شرکتی هستند که در بورس پذیرفته میشوند.

در ثبت شرکت سهامی خاص سهام شرکت متعلق به سهامداران و اعضای هیأت مدیره است که نام آنها در اساسنامه آمده است و افراد دیگر فقط با تنظیم صورت جلسه ورود به شرکت می توانند سهم دریافت نمایند.

در شرکت سهامی عام به منظورتهیه سرمایه اقدام به پذیره نویسی  عمومی می‌شود اما شرکتهای سهامی خاص اجازه درخواست عمومی  را ندارند. همچنینتنها شرکتهای سهامی عام اجازهصدور اوراق قرضه را دارند.

در شرکتهای سهامی عام نقل و انتقال سهام نیازیبه دریافت موافقت افراد سهام دار ندارد اما در شرکت سهامی خاص هرگونه نقل و انتقال سهام وابسته به موافقت موافقت هیات مدیره و مدیران است.

اعضای هیأت مدیره در شرکتهای سهامی خاص حداقل ۳ نفر اما در شرکت سهامی عام حداقل ۵ هستند. 

 


ثبت شرکت سهامی عام‌

شرکت سهامی‌عام، شرکتی است بازرگانی (‌ولو اینکه موضوع عملیات آن، امور بازرگانی نباشد) که سرمایه‌‌ی آن به سهام، تقسیم‌شده که بخشی از این سرمایه از طریق فروش سهام به مردم تأمین‌ می‌شود. در شرکت سهامی‌عام، تعداد سهام‌داران نباید از سه نفر کمتر باشد و مسئولیت سهام‌داران، محدود به مبلغ اسمی سهام آنهاست. در این شرکت، عبارت «شرکت سهامی عام» باید قبل از نام شرکت با بعد از آن، بدون فاصله با نام شرکت در کلیه‌ی اوراق و اطلاعیه‌ها و آگهی‌های شرکت به طور روشن و خوانا قید شود.

مدارک مورد نیاز برای ثبت شرکت سهامی عام

الف ) ‌مدارک لازم جهت کسب اجازه‌ی پذیره‌نویسی شرکت سهامی‌عام در حال تأسیس، از مرجع ثبت شرکت‌ها:

  1. دو نسخه طرح اظهارنامه‌ی شرکت سهامی‌عام
  2. دونسخه طرح اساسنامه‌ی شرکت سهامی‌عام
  3. دو نسخه طرح اعلامیه‌ی پذیره‌نویسی
  4. گواهی بانکی مبنی بر واریز حداقل 35%‌ سرمایه، تعهد توسط مؤسسین
  5. فتوکپی شناسنامه‌ی مؤسسین

ب ) مدارک مورد نیاز جهت تأسیس شرکت:

  1. دو نسخه اظهارنامه
  2. دو نسخه اساسنامه
  3. دو نسخه صورت جلسه‌ی مجمع عمومی مؤسسین
  4. دو نسخه صورت جلسه‌ی هیأت مدیره (‌تعداد مدیران، حداقل پنج نفر می باشد.)
  5. آگهی دعوت مجمع مؤسسین در روزنامه‌ی تعیین شده
  6. فتوکپی شناسنامه‌ی مدیران 
  7. گواهی بانک مبنی بر واریز 35% سرمایه‌ی شرکت
  8. ارائه‌ مجوز یا موافقت اصولی یا مجوز از مراجع ذیصلاح در صورت نیاز

شرکت تضامنی

شرکت تضامنی شرکتی است که تحت نام مخصوص برای امور تجاری بین دو یا چند نفر با مسئولیت تضامنی تشکیل می‌شود.اگر دارایی شرکت برای تأدیه‌ی تمام قروض کافی نباشد؛ هر یک ازشرکا مسئول پرداخت تمام قروض شرکت است. هر قراری که بین شرکا برخلاف این، ترتیب داده شده باشد در مقابل اشخاص ثالث، کان لم یکن خواهد بود. در نام شرکت تضامنی باید عبارت «شرکت تضامنی» ‌و لااقل اسم یک نفر از شرکا ذکر شود.

مدارک مورد نیاز برای ثبت شرکت تضامنی

  1. دو برگ تقاضانامه
  2. دو برگ شرکت‌نامه
  3. دو نسخه اساسنامه
  4. فتوکپی شناسنامه‌ی شرکا
  5. مجوز از مراجع ذیصلاح در صورت نیاز .

 

شرکت مختلط غیرسهامی

شرکت مختلط غیرسهامی، شرکتی است که برای امور تجاری تحت نام مخصوصی بین یک یا چند نفر شریک ضامن و یک یا چند نفر شریک با مسئولیت محدود، بدون انتشار سهام، تشکیل می‌شود. شریک ضامن، مسئول کلیه‌ی قروضی است که ممکن است علاوه بر دارایی شرکت پیدا شود. شریک با مسئولیت محدود، کسی است که مسئولیت او فقط به میزان سرمایه‌ای است که درشرکت گذارده و یا بایستی بگذارد. در اسم شرکت باید عبارت «شرکت مختلط» ‌و لااقل اسم یکی از شرکای ضامن، قید شود.

مدارک مورد نیاز برای ثبت شرکت مختلط غیرسهامی 

  1. یک نسخه‌ی مصدق از شرکت نامه
  2. یک نسخه‌ی مصدق از اساسنامه 
  3. اسامی شرکت یا شرکای ضامن که سمت مدیریت دارند.

 


 

تعریف شرکت مختلط سهامی

شرکت مختلط سهامی، شرکتی است که تحت نام مخصوص بین یک عده شرکای سهامی و یک یا چند نفر شریک ضامن تشکیل می‌شود.شرکای سهامی کسانی هستند که سرمایه‌ی آنها به صورت سهام یا قطعات سهام متساوی القیمه درآمده و مسئولیت آنها تا میزان همان سرمایه‌ای است که در شرکت دارند. شریک ضامن کسی است که سرمایه‌ی او به صورت سهام درنیامده و مسئول کلیه‌ی قروضی است که ممکن است علاوه بر دارایی شرکت پیداشود .در صورت تعدد شریک ضامن، مسئولیت آنها در مقابل طلبکاران و روابط آنها با یکدیگر، تابع مقررات شرکت تضامنی خواهد بود. در نام شرکت باید عبارت «شرکت مختلط»‌ ‌و لااقل اسم یکی از شرکای ضامن قید شود.

مدارک مورد نیاز برای ثبت شرکت مختلط سهامی 

  1. یک نسخه‌ی مصدق از شرکت نامه
  2. یک نسخه‌ی مصدق از اساسنامه
  3. اسامی مدیر یا مدیران شرکت
  4. نوشته‌ای با امضای مدیر شرکت، حاکی از تعهد پرداخت تمام سرمایه و پرداخت واقعی لااقل ثلث از آن سرمایه
  5. سوابق مصدق از تصمیمات مجمع عمومی در موارد مذکور در مواد 40 ،41 و 44
  6. نوشته‌ای با امضای مدیر شرکت، حاکی از پرداخت تمام سرمایه‌ی نقدی شرکای ضامن و تسلیم تمام سرمایه‌ی غیرنقدی با تعیین قیمت حصه‌های غیرنقدی

شرکت نسبی

شرکت نسبی شرکتی است که برای امور تجاری، تحت نام مخصوص بین دو یا چند نفر تشکیل می‌شود و مسئولیت هریک از شرکا به نسبت سرمایه‌ای است که در شرکت گذاشته است. در اسم شرکت نسبی عبارت «شرکت نسبی» و لااقل اسم یکی از شرکا باید ذکر شود؛ در صورتی که اسم شرکت مشتمل بر اسامی تمام شرکا نباشد؛ بعد از اسم شریک یا شرکایی که ذکر شده عبارتی از قبیل «و شرکا» و «‌و برادران» ضروری است.

 

مدارک مورد نیاز برای ثبت شرکت نسبی 

  1. یک نسخه‌ی مصدق از شرکت نامه
  2. یک نسخه‌ی مصدق از اساسنامه

شرکت تعاونی

به موجب ماده‌ی17 قانون تجارت جمهوری اسلامی ایران، «شرکت تعاونی، شرکتی است که تمام یا حداقل 51% سرمایه‌ی آن به وسیله‌ی اعضا در اختیار شرکت تعاونی قرارگیرد و وزارتخانه‌ها، سازمان‌ها، شرکت‌های دولتی و وابسته به دولت و تحت پوشش دولت، بانک‌ها،‌ شهرداری‌ها، شوراهای اسلامی کشوری، بنیاد مستضعفان و سایر نهادهای عمومی می‌توانند جهت اجرای بند 2 اصل 43 از راه وام بدون بهره یا هر راه مشروع دیگر از قبیل مشارکت، مضاربه، مزارعه، ‌مساقات، اجاره، اجاره به شرط تملیک، بیع شرط، فروش اقساطی و صلح، اقدام به کمک در تأمین یا افزایش سرمایه‌ی شرکت‌های تعاونی نمایند؛ بدون آن که عضو باشند.

تبصره: در مواردی که دستگاه‌های دولتی در تأسیس تعاونی، شریک می شوند؛ ظرف مدتی که با موافقت طرفین درضمن عقد شرکت، تعیین خواهد شد؛ سهم سرمایه‌گذاری دولت به تدریج بازپرداخت و صددرصد سرمایه به تعاونی تعلق خواهدگرفت. مطابق ماده‌ی 26 همان قانون: «تعاونی‌های تولیدی، شامل تعاونی‌هایی است که در امور مربوط به کشاورزی، دام داری، ‌دام پروری، پرورش و صید ماهی، شیلات، صنعت، معدن، ‌عمران شهری و روستایی و نظایر اینها فعالیت می‌نمایند» و به موجب ماده‌ی 27: «‌تعاونی‌های توزیع، عبارتند از تعاونی‌هایی که نیاز مشاغل تولیدی و یا مصرف کنندگان عضو خود را در چهارچوب مصالح عمومی و به منظور کاهش هزینه‌ها و قیمت‌ها تأمین می‌نمایند». تبصره‌ی ماده‌ی 28: ‌«‌تعاونی‌های موضوع این قانون با رعایت قوانین و مقررات می‌توانند به امر صادرات و واردات در موضوع خود بپردازند».

مدارک مورد نیاز برای ثبت شرکت تعاونی

صورت جلسه‌ی تشکیل مجمع مؤسس و اولین مجمع عمومی عادی و اسامی اعضا و هیأت مدیره‌ی منتخب و بازرسان و مدیرعامل شرکت

  1. اساسنامه‌ی مصوب مجمع عمومی
  2. درخواست کتبی ثبت
  3. طرح پیشنهادی و ارائه‌ی مجوز وزارت تعاون
  4. رسید پرداخت مقدار لازم التأدیه‌ی سرمایه
  5. مدارک دعوت تشکیل اولین جلسه‌ی مجمع عمومی عادی (موضوع بند 2 ماده‌ی 32)
  6. موافقت‌نامه‌ی تشکیل شرکت یا اتحادیه ( تبصره‌ی ماده‌ی 51)
  7. مجوز ثبت شرکت یا اتحادیه ( بند 28 ماده‌ی 66 و بند 4 ماده‌ی 51)

– اولین هیأت مدیره‌ی منتخب شرکت تعاونی، مکلف است پس از اعلام قبولی با انجام تشریفات مقرر نسبت به ثبت تعاونی اقدام نماید.

– لازم به تذکر است که به موجب مقررات وزارت تعاون، سرمایه‌ی تأمین یا تعهدشده از طرف اعضا در مرحله‌ی تأسیس شرکت، نباید کمتر از 51 درصد کل سرمایه‌ی شرکت باشد و هر تعاونی وقتی ثبت و تشکیل می‌گردد که حداقل یک سوم سرمایه‌ی آن تأدیه و در صورتی که به صورت نقدی و جنسی باشد؛ تقدیم و تسلیم شده باشد. اعضای تعاونی نیز مکلفند مبلغ پرداخت نشده‌ی سهم خود را ظرف مدت مقرر در اساسنامه تأدیه نمایند. (ماده‌ی 21)


مراحل و روش تغییر آدرس شرکت

سهامداران و یا شرکا می توانند با تشکیل صورتجلسه ای با نام مجمع عمومی فوق العاده نسبت به تغییر محل شرکت اقدام نمایند.البته این نکته نیز قابل ذکر است که اختیار تغییر محل شرکت در تبصره ی بند 3 اکثر اساسنامه ها ی شرکت های سهامی خاص و شرکت های با مسئولیت محدود به هیت مدیره نیز واگذار شده است.در این تبصره آمده است که هیئت مدیره می تواند به هر کجا که صلاح و مصلحت است آدرس شرکت را تغییر دهد و شعباتی برای شرکت تاسیس نماید.لذا تغییر آدرس شرکت توسط تصمیم هیئت مدیره(در صورتی که در اساسنامه چنین اختیاری به هیئت مدیره داده شده باشد) و یا مجمع عمومی فوق العاده قابل اجرا است.
مراحل تغییر آدرس شرکت متناسب با نوع شرکت متفاوت است.چنانچه شرکت در طول حیات خود نیاز به تغییر محل پیدا نماید مراحل و مدارک لازم تغییر شرکت سهامی و تغییر شرکت با مسئولیت محدود به شرح ذیل خواهد بود:

تغییر آدرس شرکت سهامی:

الف-تشکیل جلسه مجمع عمومی فوق العاده و تنظیم صورت جلسه که به امضای هیات رئیسه رسیده باشد.

ب-رعایت تشریفات دعوت بر اساس قانون تجارت و اساسنامه شرکت.قابل ذکر است هر گاه اختیار تغییر محل شرکت در اساسنامه به هیات مدیره شرکت تفویض شده باشد،هیات مدیره با تنظیم صورت جلسه نسبت به ثبت تغییر محل شرکت اقدام می کند.چنانچه تغییر محل شرکت از یک شهرستان به شهرستان دیگر باشد،باید پرونده شرکت به شهرستان مربوطه با درخواست هیات مدیره با تصویب و تنظیم صورت جلسه ارسال شود.

تغییر آدرس شرکت با مسؤلیت محدود:

زمانی که شرکت موردنظری که تصمیم به تغییر آدرس آن را داریم شرکت با مسؤلیت محدود باشد مجمع عمومی فوق العاده جلسه ای را تشکیل داده و صورتجلسه ی مربوط به موضوع را تنظیم می نماید که کلیه ی اعضای شرکت ( شرکا) با قید کردن مقدار سهام خود باید آن را به امضا برسانند.

در صورتی که تعداد شرکا زیاد باشد مطابق با ماده 109 قانون تجارت، هیأت نظار انتخاب شده و اسامی اعضای هیأت نظارت در صورتجلسه تنظیمی درج می گردد و آنها باید صورتجلسه را امضا کنند. این صورتجلسه باید حداکثر یکماه بعد از تاریخی که مجمع تشکیل شده به وسیله اعضای شرکت یا وکیل رسمی آن به اداره ثبت شرکتها تحویل داده شود و ثبت گردد.
هر زمان اختیار تغییر محل شرکت در اساسنامه ی آن به هیأت مدیره داده شده بود، هیأت مدیره بایدصورتجلسه ای در رابطه با ثبت تغییر محل تنظیم نمایند و اگر تغییر محل از یک شهرستان به شهرستان دیگر صورت بگیرد پرونده شرکت مربوطه مطابق بادرخواست هیأت مدیره و تنظیم و تصویب صورتجلسه به شهرستان مربوطه ارسال می شود.

در رابطه با صورتجلسه ،نکات ذیل حائز اهمیت است:

  • صورتجلسات باید روی سربرگ شخصیت حقوقی مربوطه بعد از امضای اشخاص ذی سمت و با مهر شخصیت حقوقی تهیه و ارسال شود.
  • صدور سه نسخه از صورتجلسه و امضای کلیه شرکا.
  • چنانچه تغییر آدرس شرکت از یک خیابان به خیابان دیگر باشد تنها کافی است یک صورتجلسه تغییر آدرس تنظیم نمود.
  • چنانچه جلسه با اکثریت شرکا تشکیل شده باشد رعایت دعوت شرکت وفق اساسنامه یاقانون تجارت با ارایه مستندات ضروری است.
  • شرکا نام خود را همراه با ذکر میزان سهام در صورتجلسه نوشته و امضا کنند.
  • در صورت زیاد بودن تعداد شرکا هیأت نظارت مرکب از سه نفر از شرکا. تشکیل می شود.
  • الزام به امضای کلیه ی صفحات صورتجلسه.
  • اگر اختیار تغییر محل وظیفه هیأت مدیره باشد صورتجلسه با استفاده از نمونه تنظیم و به مدت 3 روز به اداره ثبت شرکتها ارسال می شود و بارکد پستی در سیستم درج می شود.

مراحل تغییر آدرس شرکت:

  • تنظیم صورتجلسه و امضا ذیل تمام اوراق توسط شرکا
  • مراجعه به سامانه ی ثبت شرکت ها به نشانیhttp://irsherkat.ssaa.irجهت اعلام درخواست تغییر آدرس شرکت
  • بارگذاری مدارک و درج اطلاعات خواسته شده در سامانه ی فوق
  • ارسال مدارک از طریق پست به اداره ثبت شرکتها
  • مراجعه به اداره ثبت شرکت ها و پرداخت هزینه های قانونی مقرر جهت اخذ آگهی تغییرات
  • پرداخت هزینه روزنامه رسمی
  • صدور آگهی

پیگیری درخواست ثبت ی شرکت

با اجرایی شدن سامانه جامع ثبت شرکت ها و موسسات غیر تجاری به نشانی  http://sherkat.ssaa.ir تمامی افراد متقاضی ثبت شرکت،می توانند از طریق این سامانه اقدام به ثبت شرکت کنند و پاسخ درخواست ثبت خود را نیز از  همین طریق پیگیری نمایند.متقاضیان می توانند پس از ورود اطلاعات در سامانه ی اینترنتی و دریافت کد رهگیری ،بدون نیاز به مراجعه ی حضوری،تصمیمات اخذ شده را دنبال نموده و از محتوای آن مطلع شوند.لذا،کد رهگیری را تا حصول نتیجه نزد خود نگاه دارید.

برای پیگیری درخواست ثبت شرکت با رجوع به سایت http://irsherkat.ssaa.ir روی قسمت (پیگیری درخواست) کلیک نمایید.

با بررسی کارشناس حقوقی،ممکن است 3 حالت برای پرونده شما اتفاق افتاده باشد:

1-رد پرونده

در این حالت درخواست ثبت تاسیس قابلیت ثبت نداشته و می بایست نسبت به پذیرش مجدد درخواست در سامانه و اخذ کد پیگیری جدید و طی مراحل مجدداَ اقدام نمایید.این وضعیت در صورتی رخ می دهد که مدارک ارسال شده به اداره دارای ایراداتی باشند که قابل رفع نقص نباشد که این ایرادات می توانند بسیار جزیی اما مهم باشند.

2-نقص پرونده

در این حالت پرونده ثبت تاسیس دارای نقص بوده و با توجه به ایرادات ذکر شده در ابلاغیه رفع نقص می بایست نسبت به رفع آن ها اقدام نمایید. قابل توجه است،هر گونه رفع نقص درخواست های پذیرش که منجر به صدور اخطاریه رفع نقص گردیده با ارائه نامه از شخصیت حقوقی مربوطه به پیوست مدارک و مستندات رفع نقص و همچنین تصویر اخطاریه مذکور صرفاَ با پاکت و پوشه مخصوص رفع نقص تاسیس از طریق دفاتر منتخب پستی صورت می گیرد.

3-صدور آگهی

در این حالت اداره ثبت شرکت ها با درخواست ثبت شرکت مورد نظر موافقت نموده و نسبت به صدور آگهی اقدام می نماید که در اینصورت باید شخص متقاضی یا وکیل ثبت شرکت برای اخذ مدارک ثبتی و امضاء ذیل دفاتر به اداره مراجعه نماید.

برای ثبت آگهی در روزنامه رسمی، می بایست از طریق پورتال روزنامه رسمی کشور به آدرس http://www.rrk.ir اقدام نمایید. بدین منظور پس از مراجعه به سامانه مذکور می بایست در قسمت ثبت نام کاربر جدید کلیک نمایید و شماره موبایل را جهت دریافت پیامک وارد کنید.در مرحله بعدی، آدرس و کدپستی را جهت دریافت نسخه کاغذی روزنامه  درج کنید.

سپس با کلیک بر روی قسمت هزینه آگهی  ،شماره مکانیزه 18 رقمی را وارد نمایید و با وارد نمودن رمز دوم اطلاعات بانکی خود را درج کنید.با پرداخت هزینه ی آگهی شماره پیگیری به شما داده می شود که از طریق این کد،بدون نیاز به مراجعه ی حضوری می توانید کلیه مراحل ثبت آگهی خود را پیگیری کنید.لذا این شماره را تا انجام کامل مراحل آگهی حفظ نمایید.

وضعیت آگهی می تواند یکی از حالت های ذیل را داشته باشد:

1-دریافت شده از ثبت:

یعنی هزینه آگهی توسط متقاضی پرداخت نشده است و یا پرداخت هزینه با موفقیت انجام نشده است و می بایست جهت چاپ آگهی،با انتخاب پرداخت آنلاین مبلغ آگهی ؛اقدام به پرداخت هزینه آگهی نماید.

2-آماده ارسال به چاپ

در این حالت هزینه چاپ با موفقیت انجام شده و جهت چاپ ارسال شده است.

3-در حال انتشار امضا نشده

یعنی آگهی در حال چاپ است اما هنوز امضاء نشده است.

4-انتشار یافته امضا نشده

یعنی آگهی چاپ شده و در سایت موجود است ولی هنوز نسخه امضا شده آن صادر نشده است.

5-انتشار یافته امضا شده

یعنی آگهی چاپ شده است.

با گذشت 5 روز کاری آگهی شما در پورتال روزنامه رسمی کشور منتشر و نسخه الکترونیکی معتبر آن قابل دریافت خواهد بود.همچنین فایل PDF آن را می توانید از قسمت پیگیری آگهی دانلود کنید.

تحریر و صدور آگهی تاسیس شرکت آخرین گام جهت ثبت یک شرکت  تلقی می شود. پس از تشکیل شرکت نسبت به تعیین حوزه مالیاتی و تشکیل پرونده دارایی،تهیه دفاتر قانونی و پلمپ دفاتر و اخذ کد اقتصادی اقدام نمایید.


ثبت شرکت مواد غذایی به چه صورت است؟

برای ثبت شرکت پخش مواد غذایی اخذ مجوز از اداره مربوطه  و همچنین کسب پروانه لازم از سازمان غذا ضروری می باشد.

شرکت پخش مواد غذایی،از همان ابتدا نیاز به یک انبار که با ضوابط فنی و بهداشتی  مطابقت داشته باشد،دارد .چنانچه قصد ورود به این بخش از فعالیت تجاری را دارید باید بدانید که تضمین بهداشت و سلامت به عنوان بقای شرکت های غذایی؛نقش حائزاهمیتی را دارد.به طوری که در ماده 13 قانون مواد خوردنی،آشامیدنی،آرایشی و بهداشتی مصوب سال 1346/4/22 آمده است: تخلف از مقررات بهداشتی نظیر عدم رعایت بهداشت فردی،وضع ساختمانی،وسایل کار ممنوع است و مستوجب مجازات می باشد.رعایت مقررات بهداشتی مربوط به مراکز تهیه و تولید،نگهداری،توزیع،فروش و حمل و نقل مواد خوردنی،آشامیدنی،آرایشی و بهداشتی و اماکن عمومی در آیین نامه این قانون مکرراَ تذکر داده شده است که برای کسب اطلاعات بیشتر،می توانید به این قانون مراجعه نمایید.

ثبت شرکت مواد غذایی در دو قالب شرکت بازرگانی سهامی خاص و شرکت بازرگانی با مسئولیت محدود انجام می گیرد.برای ثبت شرکت،علاوه بر تعیین نوع قالب شرکت،می بایست راجع به نام و موضوع شرکت مواد غذایی،میزان سرمایه شرکت،مشخص کردن صاحبان سهم و میزان سهم الشرکه هر یک از آنان ،مشخص نمودن مدیران شرکت و سمت آن ها تصمیم گیری نمود.

جهت ثبت شرکت مواد غذایی نیاز به شرایطی است که در ذیل به این شرایط می پردازیم.

شرایط ثبت شرکت مواد غذایی سهامی خاص :

  • حداقل 3 نفر عضو+ 2 نفر بازرس
  • حداقل  35 درصد سرمایه نقداَ پرداخت شود.
  • حداقل سرمایه 1000000ریال

شرایط ثبت شرکت غذایی بامسئولیت محدود :

  • وجود حداقل 2 نفر عضو
  • حداقل سرمایه 10.0000 ریال
  • تعهد با پرداخت کل سرمایه

مدارک مورد نیاز برای ثبت شرکت  غذایی سهامی خاص :

  • کپی مدارک شناسایی کلیه اعضا (کارت ملی و شناسنامه)
  • امضای اقرارنامه
  • اصل گواهی عدم سوپیشینه
  • اخذ مجوز در صورت مجوزی بودن موضوع
  • (تنظیم وکالتنامه بنام وکیل،چنانچه امور توسط وکیل انجام می شود)

مدارک ثبت شرکت غذایی با مسئولیت محدود :

  • کپی مدارک شناسایی(کپی شناسنامه و کارت ملی)
  • اصل گواهی عدم سوء پیشینه
  • امضای اقرارنامه
  • مجوز در صورت مجوزی بودن موضوع

سپس نسبت به تهیه ی شرکتنامه(برای شرکت های مسئولیت محدود)،اظهارنامه شرکت،اساسنامه و صورتجلسات مجمع عمومی شرکت اقدام نمایید و با ورود به سامانه http://irsherkat.ssaa.ir ثبت شرکت ها،مراحل ثبت شرکت را گام به گام طی کنید و مدارک نامبرده را در سامانه بارگذاری کنید.

در گام بعدی،چنانچه اطلاعات را به درستی در سامانه درج کرده باشید از شما خواسته می شود تا مدارک را از طریق پست به اداره ثبت شرکت ها ارسال نمایید.پس از ارسال مدارک،کارشناس مربوطه مدارک متقاضی را مورد بررسی قرار می دهد تا بی نقص بودن آن احراز گردد.چنانچه کارشناسان هیچگونه ایرادی در مدارک مشاهده ننمایند،از متقاضی دعوت به عمل می آورند تا همراه با اصل مدارک جهت اخذ امضا و تطبیق مدارک به اداره رجوع نماید.پس از تایید و امضای رییس اداره،آخرین مرحله جهت ثبت شرکت مواد غذایی،درج آگهی شرکت در روزنامه رسمی می باشد.پس از درج در روزنامه، کار ثبت به پایان رسیده است.

 


ثبت شرکت خدماتی چگونه است؟

شرکت های خدماتی با هدف ارائه ی خدمات تشکیل می شوند و با استفاده از پرسنلی خبره به ارگان ها و سازمان های متقاضی یاری می رسانند.

این خدمات به چند دسته تقسیم می شوند که عبارتند از:

1-حمل و نقل

2-امور آشپزخانه و رستوران

3-چاپ وتکثیر

4-امور بهره برداری از تاسیسات

5-نگهداری و خدمات فضای سبز

6-خدمات عمومی نظیر امور آبدارخانه

7-تعمیر و نگهداری ساختمان و ماشین آلات

چنانچه حوزه ی فعالیت شما در رابطه با حمل و نقل و یا چاپ باشد اخذ مجوزهای لازم  از مراجع ذیصلاح الزامی است.جهت ثبت شرکت چاپ ،اخذ مجوز از وزارت ارشاد و فرهنگ اسلامی و برای ثبت شرکت حمل و نقل بار و حمل و نقل مسافر برون شهری اخذ مجوز از پایانه های باربری و مسافربری ضروری است.همین طور حمل و نقل مسافر درون شهری،نیازمند اخذ مجوز از اداره تاکسیرانی می باشد.

ولی چنانچه حوزه ی فعالیت شما در رابطه با سایر فعالیت های خدماتی(امور آشپزخانه و رستوران،امور بهره برداری از تاسیسات،نگهداری و خدمات فضای سبز،خدمات عمومی نظیر امور آبدارخانه،تعمیر و نگهداری ساختمان و ماشین آلات) باشد نیاز به مجوز خاصی ندارد.

شرکت های خدماتی همچون سایر شرکت ها باید در اداره ثبت شرکت ها به ثبت برسند.ثبت شرکت خدماتی در دو قالب شرکت بازرگانی سهامی خاص و شرکت بازرگانی با مسئولیت محدود امکان پذیر می باشد.

شرایط ثبت شرکت خدماتی سهامی خاص:

  • حداقل 3 نفر عضو+ 2 نفر بازرس
  • حداقل  35 درصد سرمایه نقداَ پرداخت شود.
  • حداقل سرمایه 1000000ریال

مدارک مورد نیاز برای ثبت شرکت خدماتی سهامی خاص :

  • کپی مدارک شناسایی (کارت ملی و شناسنامه)
  • امضای اقرارنامه
  • اصل گواهی عدم سوپیشینه
  • اخذ مجوز در صورت مجوزی بودن موضوع
  • (تنظیم وکالتنامه بنام وکیل،چنانچه امور توسط وکیل انجام می شود)

شرایط ثبت شرکت خدماتی بامسئولیت محدود:

  • وجود حداقل 2 نفر عضو
  • حداقل سرمایه1.000.000 ریال
  • تعهد با پرداخت کل سرمایه

مدارک مورد نیاز برای ثبت شرکت خدماتی با مسئولیت محدود:

  • کپی مدارک شناسایی(کپی شناسنامه و کارت ملی)
  • اصل گواهی عدم سوء پیشینه
  • امضای اقرارنامه
  • مجوز در صورت مجوزی بودن موضوع

پس از فراهم نمودن شرایط و مدارک فوق،نسبت به تهیه ی شرکتنامه(برای شرکت های مسئولیت محدود)،اظهارنامه شرکت،اساسنامه و صورتجلسات مجمع عمومی شرکت اقدام نمایید.

ثبت شرکت هلدینگ (مادر)

مراحل ثبت شرکت هلدینگ (مادر)

الف) شرایط دریافت موافقت اصولی با تأسیس

متقاضی ثبت شرکت هلدینگ، ابتدا درخواست خود را مطابق فرم “تقاضای صدور مجوز تأسیس شرکت مادر (هلدینگ)”به همراه فرم “پرسشنامه مشخصات داوطلب سمت مدیرعاملی یا عضویت در هیأت‌مدیره نهاد مالی”، تکمیل شده توسط اعضای هیأت‌مدیره و مدیرعامل پیشنهادی برای مدیریت نظارت بر نهادهای مالی سازمان بورس اوراق بهادار ارسال می¬کند.

سازمان پس از بررسی مدارک، در صورت تکمیل بودن و احراز شرایط لازم، موافقت اصولی خود را با تأسیس شرکت ابلاغ می‌نماید.

ب) شرایط اعطای مجوز تأسیس

در صورت موافقت اصولی سازمان با تأسیس شرکت، شرکت ملزم است؛ مدارک اعلام شده توسط سازمان را ظرف مهلت مقرر تکمیل نماید؛ پس از تکمیل مدارک مورد نظر سازمان نامه‌ای مبنی بر اجازه تأسیس شرکت و ثبت نزد مرجع ثبت شرکت‌ها را صادر خواهد کرد.

ج) شرایط اعطای مجوز فعالیت پس از دریافت مجوز تأسیس

پس از اتمام مرحله دوم و اعلام موافقت با تأسیس شرکت، متقاضی باید طی مهلت‌ مقرر شرکت را نزد مرجع ثبت شرکت‌ها به ثبت رسانده، مستندات مربوطه را به سازمان ارائه دهد.

پس از ثبت نهاد مالی نزد مرجع ثبت شرکت‌ها و مؤسسات غیرتجاری، شرکت مدارک لازم را جهت ثبت نزد سازمان ارائه می‌نماید و در صورت احراز شرایط مجوز فعالیت، مجوز فعالیت برای شرکت صادر می‌گردد.

حداقل سرمایه لازم برای ثبت شرکت هلدینگ (مادر)

مطابق مصوبه مورخ 1386/2/15 هیأت مدیره سازمان بورس و اوراق بهادار حداقل سرمایه شرکتهای هلدینگ از نوع سهامی خاص پنجاه میلیارد ریال و در شرکتهای مادر (هلدینگ) از نوع  سهامی عام یک‌صد میلیارد ریال می باشد.

ثبت شرکت هلدینگ و مراحل ثبت آن

شرایط دریافت مجوز تبدیل و فعالیت شرکت هلدینگ (مادر)

1-تکمیل فرم تقاضای تبدیل به شرکت مادر (هلدینگ) به همراه صمائم ذکر شده در

2-پرسشنامه مشخصات داوطلب سمت مدیر عاملی یا عضویت در هیأت‌مدیره نهاد مالی

3-پس از ارسال مدارک به مدیریت نظارت بر نهادهای مالی در صورت تکمیل بودن مدارک و احراز شرایط لازم سازمان اقدام به صدور مجوز تبدیل می نماید. متقاضی ظرف مهلت مقرر باید اقدام به ثبت تغییر موضوع شرکت در مرجع ثبت شرکتها نماید.

    “گروه مشاورین تکین راه، متفاوت در خدمات ثبتی”
       برای مشاوره رایگان همین حالا با ما تماس بگیرید 

۰۲۱-۸۸۵۴۷۲۲۴-۵

تکــیـــنراه

 

بازرگانی و شرکت

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

×

پشتیبانی واتس اپ

تکین ثبت آماده پاسخگویی به صورت شبانه روزی به شما مشتریان عزیز میباشد

×